Apie tai, kodėl organizmas taip priešinasi mūsų pastangoms mesti svorį (apie toksinus ir priešuždegiminę dietą)

Mūsų organizmas labai protingas.  Jis toks protingas, kad kartais iš visų jėgų priešinasi mūsų plonėjimui, ir, kaip paaiškėjo, labai teisingai daro.  Žinoma, jei plonėjame nemokšiškai.

Nes riebalai, tik pamanykite, mus apsaugo nuo toksinų! Kai pirmą kartą tai išgirdau, dar labiau susižavėjau organizmo gudrumu. Pabandysiu paaiškinti tiksliau. Įsivaizduokime, kad esame kubinis metras kūno. Užteršto kūno. Taigi, mumyse tūno daugybė mus nuodijančių toksinų (pesticidų, herbicidų, sunkiųjų metalų ir pan.). Organizmas, nemokėdamas tų nenatūralių toksinų perdirbti, kaupia juos riebaluose, tarsi inkapsuliuoja, ir taip bent šiek tiek nukenksmina.

Vaizdo įrašą žiūrėkite čia:

Ir štai mes imame plonintis, riboti kalorijas, mesti svorį, deginti riebalus, ir paprastai tai darome drastiškai ir greitai, nes nekantraujame kuo greičiau pasiekti geidžiamą rezultatą.

Kas gi atsitinka? Mūsų kūnas mažėja, riebalų mažėja, o toksinų taigi išlieka tiek pat, tačiau jų koncentracija, tarkime, viename kubiniame centimetre padaugėja.

Organizmas nusigąsta, kad mes galutinai apsinuodysime, skelbia pavojų ir iš paskutiniųjų, stengdamasis mus išgelbėti, susigrąžina riebalus (ir paprastai dar daugiau, su atsarga, kad kartais mes vėl nepradėtume blūdyti).

Todėl, pradėjus laikytis įvairių dietų, arba badaujant, mums dažnai skauda galvą, darosi silpna ir kamuoja kitokie reiškiniai.

Daugelis funkcinės medicinos atstovų rekomenduoja bet kokią svorio kontrolės programą,  gydymo ar sveikatinimosi kursą pradėti nuo organizmo detoksikacijos ir įpročio keisti mitybą.

Taigi,

  • Kaip lieknėti teisingai, ypač jei esame užteršti?
  • Kokia dieta mus sargdina ir sendina, o kuri jaunina?
  • Per kiek laiko pajusime pagerėjimą, ir ką daryti, jei nepajusime.

Ar maistas mus sendina ir nuodija?

Ann Wigmore, lietuvių kilmės amerikietė, holistinės medicinos pradininkė, yra pasakiusi: “Maistas, kurį valgote, gali būti saugiausia ir galingiausia medicinos forma, arba lėčiausiai veikiantys nuodai”.

Ypač tai aktualu šiais laikais, kai mūsų pasaulis, aplinka, oras, ir maistas darosi vis labiau toksiški.

Organizmo intoksikaciją – ir čia jau nekalbame vien apie svorio metimą – šiuo metu funkcinės medicinos mokslas laiko viena pagrindinių daugelio susirgimų (autoimuninių, onkologinių) ligų priežasčių.

Liga neištinka iš karto, mūsų organizmas nuodijasi palengva, kol galiausiai vieną dieną lūžta.

Prasta mityba laikoma vienu svarbiausių faktorių, lemiančių prastą savijautą ir ligas. Dažnai, vien pakeitus mitybos įpročius, jau per 30 dienų galima pajusti ir pamatyti dramatiškus pokyčius.

Ir tai nėra susiję su griežtomis, alinančiomis dietomis.

Sveikos mitybos formulė yra paprasta: tereikia išimti iš raciono  maistą, kuris skatina uždegimą ir pridėti visavertį, maistinėmis medžiagomis turtingą maistą. Tai yra taip paprasta, kad mes to nedarome.

Vienas didžiausių uždegimo šaltinių yra mūsų maiste ir toksinuose, kuriuos gauname su maistu.

Todėl mitybos specialistai rekomenduoja priešuždegiminę dietą.

Kodėl priešuždegiminė dieta?

Nes:

  • Uždegimas skatina lėtines ligas
  • Uždegimas greitina senėjimą

Išėmus uždegiminį maistą, mes:

  • Mažiname kūno uždegimą
  • Mažiname lėtinių ligų riziką
  • Lėtiname senėjimą
  • Didiname energiją ir geriname nuotaiką

Sveikatą galima sugrąžinti. Pabandykite, jei jums nepavyksta per mėnesė, bandykite 3 mėnesius, tai yra tas laikas, per kurį organizmas persiprogramuoja. O jei nieko nejaučiate, tuomet pasidarykite visapusius tyrimus ir ieškokite priežasties.

 

Priešuždegiminė dieta:

  • Lapiniai žalumynai ir daržovės
  • Kokybiškas baltymas
  • Vaisiai

P.S. Išbandykite kuo įvairesnes daržoves (bent 5-6 skirtingas per dieną).

Svarbu labai atidžiai rinktis kokybę. Jei iš masinių parduotuvių, su daržovėmis galime gauti papildomų chemikalų, pesticidų ir kitų toksinų.

Rekomenduojama rinktis žole mintančių gyvūnų, taip pat laisvėje gyvenančių paukščių mėsą (jei nesate vegetaras).

Kitas maistas, kurį turėtume valgyti:

Sveiki riebalai:

Aukštos kokybės alyvuogių, avokado ir kokoso aliejus, avokadas, riešutų sviestas (be cukraus, e žemės riešutų)

Riešutai ir sėklos: (aukštos kokybės, be pelėsio)

Geriausia makadamijos, pekano, lazdyno, braziliški…

Saldikliai:

Stevia

Gėrimai

Žalioji, žolelių, juoda arbatos, ekologiška kava (1puodelis), mineralinis vanduo, daug geros kokybės vandens.

Vengti uždegiminio maisto:

  • Pieno produktai
  • Konservuoti produktai
  • Apsimetėlis maistas (tepami sūreliai, sviesto mišiniai, krabų lazdelės ir pan).
  • Glitimas ir kiti grūdai
  • Cukrus
  • Alkoholis
  • Perdirbtas ir greitas maistas

Svarbu įtraukti į racioną:

Kepenis detoksikuojantis maistas:

  • Obuoliai
  • Aloe vera
  • Datulės
  • Spirulina
  • Imbieras
  • Figos
  • Žalia arbata
  • Briuselio kopūstų daigai
  • Lapinės daržovės

Kepenų veiklą palaikantis maistas:

  • Bananas
  • Briuselio kopūstų daigai
  • Agurkai
  • Salierų sultys
  • Vyšnios
  • Kokosas
  • Česnakas

Perkeiskime mąstymą!

Kai koncentraciją į tai, ko negalime valgyti, perkeičiame į, ką galime valgyti ir kas mus gydo,  viskas pradeda keistis.

Mes turime perkeisti gydymo modelį apskritai: iš simptomų malšinimo į priežasties šalinimą. Ir tai įdiegti ne tik savo kartai, bet mūsų vaikams ir anūkams, nes statistika yra negailestinga.

Noriu sužinoti daugiau apie detox programą. Registruotis čia:

http://bit.ly/rudens-detokso-grupe

 

 

P.S. Įkvėpta Dr. Elena Villanueva anti-aging masterclas

Komentarai

Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
Apie-tai-kodėl-organizmas-taip-priešinasi-mūsų-pastangoms-mesti-svorį-Nijole-Koskiene-sveikatoszurnaliste.lt

Socialiniai tinklai

Socialiniai tinklai

Panašūs straipsniai

Meniu